söndag 15 december 2019

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 15 december


Förra söndagen var en intensiv och välsignad dag. 

Det började med förmiddagsgudstjänst på Frälsningsarmén i Västerås. Rut och jag hade fått förmånen att leda och tala. Musikkåren spelade och lokalen var välfylld. Efter predikan blev det inbjudan till böneplatsen. I Västerås är botbänken delad på mitten av trappan till plattformen. I inbjudan ber vi alltid dem som vill be för sig själva att gå till den högra sidan och dem som vill ha förbön gå till den vänstra. Då väljer man själv om man vill be själv eller tillsammans med någon.

Inbjudan gick ut och båda sidorna fylldes ganska fort av bedjare. Både av dem som ville be själva och för dem som ville ha hjälp i förbön. Vi upplevde en stark gudsnärvaro och då mötet var slut förstod vi att två personer hade tagit emot Jesus och blivit frälsta. Det blev naturligtvis en stor glädje i himlen (se Luk 15:10). Jag tror att änglarna stod på tå för att följa det som hände på kåren i Västerås. Jag undrar om jag inte också hörde ett och annat "halleluja" där uppifrån.

På kvällen var det ekumeniskt bönemöte i Mikaelikyrkan. Dessa samlingar hålls normalt en söndag i månaden. Samlingarna ser normalt ut så här: En lovsångsgrupp från någon av församlingarna leder i lovsång, någon pastor/präst/frälsningsofficer är inbjuden att tala och efter talet ber vi för Västerås i olika bönestationer. Vi ber för församlingarna, pastorerna, skolorna, politikerna och många andra stationer. Bedjare från de många olika församlingarna och samfunden i Västerås var nu samlade på söndagskvällen och Rut var kvällens talare. Budskapet togs emot med ödmjukhet och självrannsakan och ledde oss naturligt in i förbönsstunden (Bild 2: Mikaelikyrkan i Västerås).

Veckan innehöll också mentorsbesök, men inte längre bort än att vi kunde sova hemma varje natt under veckan.

I lördags var musikkåren ute och spelade vid julgrytan i Västerås centrum (bild 1 är visserligen från förra året men det såg ungefär likadant ut i år).
 


Sent på lördagskvällen fick jag ett mejl en bild från mellansonens hustru. På bilden ser du mellansonens mellanbarn stå grytvakt hemma i Moss, Norge (Bild 3). Det var inte så många år sedan farfar själv stod grytvakt på just den platsen. Är det det man kallar "I fädrens spår"? Nu kanske du undrar varför det står "Vipps" i skylten som hänger under skölden. Jo det betyder helt enkelt "Swish" på norska.

Nu är det det söndagsmorgon och idag är det adventsmusikgudstjänst på kåren i Västerås. Daniel Viklund sjunger, musikkåren spelar och kören sjunger. Välkommen om du finns i närheten.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tidig söndagsmorgon i Västerås 29 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet Så var det söndag igen. Efter en veckas julfirande. I måndags körde vi ...