söndag 10 februari 2019

Tidig söndagsmorgon i Örnsköldsvik den 10 februari 2019


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen efter en händelserik vecka. 
Förra söndagen vaknade vi upp i Jönköping. Vi hade där förmånen att tala på en Dag inför Ordet. Vi startade med förmiddagsgudstjänst där både hornmusikkåren och kören medverkade. Mötet avslutades med bön i olika bönestationer och personlig förbön. Vi upplevde en stark gudsnärvaro i bönen.

Efter mötet var det middag och därefter bibelstudium. Många av gudstjänstbesökarna stannade kvar under eftermiddagspassen och Herren välsignar alltid då människor sätter av tid för att fördjupa sig i Guds ord. 

Då vi var färdiga med undervisningen satte vi oss i bilen för att köra hem till Västerås. Tidigt nästa morgon flög vi till Riga för att ha mentorssamtal med ett antal officerare. Alltid fantastisk fint att få träffa officerarna som vi lärde känna under vår tid som ledare för Frälsningsarmén i Lettland. Vi fick också tid för ett hembesök där vi fick be för en man som brukade gå på Frälsningsarmén men som inte varit där på ett antal år.

På fredagsmorgonen satte vi oss i bilen för att åka till Örnsköldsvik och undervisa på Distansbibelskola Norr. Vi fick tre intensiva undervisningsdagar med deltagarna. Vilken inspiration det för med sig att möta en grupp människor som är så hungriga efter Guds ord och som tar emot undervisningen med öppet hjärta. De flesta deltagarna kommer från kåren i Örnsköldsvik men det kommer också en deltagare från Haparanda, Juha, och han har nästan lika långt hem som vi har.
 
Det är nu tredje gången vi är i Örnsköldsvik. Första gången var på Bygget 2017, därefter Bibelskolehelger 2018 och 2019. Det innebär att vi börjar lära känna en hel del av kårens folk. Samtidigt som vi var i Örnsköldsvik publicerade Inblick en intervju med en av deltagarna i Distansbibelskola Norr, Michael. Han var nyfrälst första gången vi träffade honom och nu kunde vi läsa hans vittnesbörd. Vittnesbördet finns ännu så länge bara i papperstidningen, men jag räknar med att lägga ut så snart det kommer ut i på nättidningen.

Idag (söndag) har vi ett bibelstudium på morgonen och sedan förmiddagsgudstjänst på kåren i Örnsköldsvik. Sedan bär det av hemåt igen för att möta en ny vecka.

Jag ber att Herren ska ge dig en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tidig söndagsmorgon i Västerås 29 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet Så var det söndag igen. Efter en veckas julfirande. I måndags körde vi ...